از آنجایی که دنیای چاپ مرتب در حال تغییر و دگرگونی است و این تغییر و دگرگونی زاده نیازهای مربوط به چاپ است و برای برطرف کردن این نیازها همیشه باید دستگاه های چاپ مدرن و به روز در چاپ خانه مشغول به کار باشد. در میان انواع چاپ، افست هنوز هم جز پرکاربردترین روش های چاپ است. چاپ افست با داشتن دستگاههای مختلف، قابلیت و مزایای مختلفی که دارد هنوز هم جزء، روشهای محبوب چاپ است.
اکثر چاپخانههای معتبر دستگاههای مختلف افست را داشته و با آن روزانه، نیاز مشتریان خود را برآورده میکند. براساس درخواست مشتری در خصوص تیراژ و نوع کار وی، دستگاههای مختلف افست در چاپخانه مورد استفاده قرار میگیرند مثلاً روزنامه چون دارای تیراژ بالا بوده و سرعت در آن مهم است از دستگاه رول استفاده میشود. و در تیراژهای پایین و اندازه کوچکتر از دستگاه GTO استفاده میشود.
برای اطلاع از قیمت به روز و مشاوره در خصوص چاپ کتاب با شماره ۰۹۱۲۱۵۷۳۱۸۵ و یا شماره ۷۷۴۵۲۲۲۴ ، ۷۷۲۴۲۹۱۵ تماس بگیرید.
چاپ افست عمومیترین نوع چاپ است. برای چاپ افست جوهر از یک صفحه لاستیکی عبور و به سطح فلزی مخصوص چاپ و بعد از آن بر روی کاغذ منتقل میشود در این روش که برای چاپهای انبوه استفاده میشود، جوهر مستقیم به کاغذ انتقال نمییابد و به همین دلیل تکثیر رنگها دقیق و بسیار تمیز در می آید.
به عبارت دیگر، ما میتوانیم در این سیستم چاپی، به صورت کاملاً انبوه انواع بروشورها، روزنامه، کاتالوگ، پوستر، کارت ویزیت فرمهای عمومی و … را به راحتی چاپ کنیم. در حقیقت هرآنچه به صورت گسترده قابل چاپ باشد، میتوان با افست چاپ کرد.
سیستم چاپ افست بر روی کاغذ، مقوا، پلاستیک و یا سایر مواد قابل استفاده است اما الزاما باید دارای سطح مسطح و صاف باشد.
بهترین دستگاه های چاپ افست به شرح زیر میباشد:
اندازه دستگاه های چاپ افست تابع استانداردهای جهانی است. و این اندازه ها تقریباً در همه جای دنیا یکسان و مشابه هستند. مقیاس نامگذاری بر اساس حداقل اندازه استاندارد «ورق» گفته میشود؛ و کوچکترین اندازه این مقیاس ۳۵*۵۰ سانتی متر است که به آن یک ورقی گفته میشود. ماشین چاپ یک ورقی به GTO شناخته میشود. این یک اصطلاح آلمانی است.
از دستگاه GTO میتوان در اندازه ۲۵*۳۵ سانتی متر نیز استفاده کرد، که به آن «نیم ورقی» گفته میشود. دستگاه GTO یکی از بهترین دستگاههای چاپ افست در تیراژ پایین (تا ۵۰۰۰ برگ) میباشد. زیرا بسیار کم هزینه میباشد و با آن میتوان انواع تراکتهای تبلیغاتی و … را به چاپ رساند.
دستگاه چاپ افست، با اندازه سیلندر ۵۰*۷۰ سانتیمتر دستگاه ۲ ورقی نام دارد. به دلیل تقاضای بالای چاپ در این اندازه، این دستگاه معمولاً در اکثر چاپخانهها وجود دارد. به دلیل سرعت و کیفیت بسیار عالی این دستگاه و هزینه مناسب آن این دستگاه نیز یکی از بهترین دستگاههای چاپ افست است. شما می توانید حتی با این دستگاه کاغذهایی با اندازه ۶۰*۴۵ سانتیمتر، یک و نیم ورقی را نیز با این دستگاه چاپ کنید.
دستگاه چاپ افست، با اندازه سیلندر ۷۰*۱۰۰ سانتیمتر ۴/۵ ورقی گفته میشود. این دستگاه چاپ، بزرگترین اندازه چاپ افست میباشد. در پروژههای بزرگ و با تیراژ بالا، این دستگاه یکی از بهترین دستگاههای چاپ افست است. این دستگاه چاپ افست با مدل ۲ ورقی چندان تفاوتی ندارد اما، هزینه نگهداری و چاپ آن بیشتر است. شما میتوانید کاغذ ۶۰*۹۰ سانتی متر نیز با این دستگاه چاپ کنید.
تفاوت چاپ افست رول و شیت در نوع تغذیه کاغذ دستگاه است. در چاپ شیت از کاغذهای برش خورده با اندازههایی معین استفاده میشود و در چاپ رول کاغذ رول وارد دستگاه میشود که معمولا حدود ده تن وزن دارند. این دستگاه میتواند، بهترین دستگاههای چاپ افست برای تیراژهای انبوه، مثل روزنامه باشد.
دستگاه چاپ ملخی قدیمیترین نوع دستگاه چاپ که تقریباً میتوان گفت رو به انقراض است. قبلاً برای چاپ روی جعبه شیرینی یا سربرگ اداری و اعلامیه ها از آن استفاده میکردند. روش کارش، شبیه ماشین تحریر قدیمی است؛ حروف سربی بر روی پایه ها قرار دارد، حروف به جوهر آغشته میشود و سپس به روی کاغذ چاپ میشود.