تفاوت چاپ دیجیتال و افست چیست؟ اگر قصد خرید و چاپ بروشور، تراکت، کارتهای تجاری یا دیگر موارد این چنینی را دارید، باید به این نکات توجه کنید که طراحی مناسب، رنگ و چاپ با کیفیت از موارد بسیار مهم میباشد. همچنین اگر شما در این بخش تمامی نکات ذکر شده را نیز در نظر بگیرید. باز هم بر سر موضوع انتخاب نوع چاپ از میان چاپ دیجیتال و یا چاپ افست دچار سردگمی میشوید. چاپ دیجیتال و افست هر کدام دارای فرآیند مخصوص به خود میباشند و هر یک دارای مزایا و معایبی میباشند. از این رو در این مقاله قصد داریم تا به بیان تفاوت چاپ دیجیتال و افست بپردازیم و هر یک را در بخشی جداگانه بررسی کنیم، پس تا انتها مقاله با ما همراه باشید.
چاپ افست در حال حاضر رایج ترین فرم از چاپ در صنعت به حساب میآید. از این روش چاپ، برای چاپهایی با تیراژ بالا استفاده میشود. نمونه بارز آن، روزنامههاست. یکی از تفاوت چاپ دیجیتال و افست این است که در چاپ افست نیاز است تا صفحاتی از جنس آلومنیوم ساخته شود که به این صفحات زینک گفته میشود و برای طرحهای رنگی چهار زینک نیاز است. در دستگاه چاپ، رولهای کاغذ قرار میگیرند و زمانی که رولهای کاغذ از محل زینک عبور میکنند، رنگ متناسب با طرح روی کاغذ نقش میاندازد.
در چاپ افست میتوان از انواع کاغذها بهره برد. در این نوع چاپ، هزینهها برای تیراژهای بالا برای مثال چاپ ۱۰۰۰ عددی، کمتر میشود؛ طبیعتاً برای چاپهایی با تیراژ پایین نمیتوان از این روش استفاده کرد؛ زیرا تهیه زینکها برای تعداد چاپ پایین مقرون به صرفه نیست. از نظر زمان نیز چاپ افست بسیار زمان بر است؛ زیرا نیاز هست که قبل از انجام چاپ، زینکها تهیه شوند.
یکی از مزایایی که چاپ افست دارد این است که کیفیت چاپ در آن بسیار بالا است. از تفاوت های چاپ دیجیتال و افست میتوان به این مورد اشاره کرد که در این مدل چاپ میتوان علاوه بر چهار رنگ از رنگهای دیگری نیز استفاده کرد. در روش افست دستگاه یک بار شروع به کار میکند و تا پایان نمیتوان موارد تعیین شده را تغییر داد، پس اگر میخواهید تعداد بالا چاپ بگیرید. این روش برای شما مناسبتر است و هزینه کمتری دارد. در عین حال باید زمان را نیز در نظر بگیرید؛ چون در این روش چاپ نیاز به تهیه زینک است. به وسیله چاپ افست میتوانید روی کاغذهایی با جنسهای گوناگون عملیات چاپ را انجام دهید. همچنین اگر در طرح از رنگ خاصی استفاده کردهاید و برایتان اهمیت دارد که حتما همان رنگ چاپ شود، بهتر است از روش چاپ افست استفاده کنید. در چاپ افست قابلیت کنترل ترکیب رنگ و به دست آوردن کیفیت بالا وجود دارد. رنگهای خاص مانند رنگهای مسی، طلایی، نقرهای و غیره را میتوان در این روش با کیفیت بالا چاپ کرد.
این نوع چاپ سختیهای چاپ افست را ندارد. از رنگها یکجا بر روی کاغذ منتقل میشوند. حتماً چاپگرهای خانگی جوهر افشان و لیزری را مشاهده کردیدسیستم کار این چاپگرها با استفاده از روش دیجیتال انجام میشود که با روش افست فرق میکند. روش چاپ دیجیتال به لحاظ استفاده از رنگها قابلیتهای چاپ افست را ندارد؛ زیرا در این روش فقط از چهار رنگ استاندارد سیاه و سفید استفاده میشود. بنابراین اگر به دقت رنگی بالایی نیاز دارید، بهتر است از چاپ دیجیتال استفاده نکنید.
به این نکته توجه کنید که اگر پس از ساخته شدن صفحات متوجه اشکال چاپی شوید کلیه مراحل چاپ باید از ابتدا طی شوند.
از این چاپ برای تیراژهای پایین استفاده میشود. در این روش، نیازی به ساخته شدن زینک نیست و در نتیجه این چاپ قیمت مشخصی ندارد. در روش چاپ دیجیتال اگر بخواهید چاپ را متوقف کنید و تغییرات ایجاد کنید، امکان پذیر است. حتی میتوان یک طرح را در چند حالت مختلف با تعداد مشخص چاپ کرد. چاپ دیجیتال به علت محدودیت رنگها کیفیت پایینتری دارد؛ زیرا این چاپ فقط از رنگهای استاندارد بهره میبرد. اگر تیراژ طرحی که میخواهید چاپ کنید بالاست، پیشنهاد میکنیم از این روش چاپ استفاده نکنید؛ زیرا هزینههای آن بیشتر از چاپ افست میشود.
چاپ افست و دیجیتال براساس نوع چاپ شما اعم از کاتالوگ، بروشور، سر برگ و طراحی هر یک از موارد نامبرده و تعداد هر یک میتواند دارای مزایا و معایب متعددی باشد، با شناخت درست از محصول چاپی خود و همچنین تعداد آنها میتوانید یکی از این دو چاپ را انتخاب کرده و با چاپ و صحافی مهدی زاده از طریق شماره های ۷۷۴۵۲۲۲۴ – ۷۷۲۴۲۹۱۵ – ۰۹۱۲۱۵۷۳۱۸۵ تماس بگیرید.