چاپ افست نوعی چاپ است که در سال ۱۹۴۰ توسط دو مخترع به نام«های ایرا و گاسیارها» کشف شد و تا به امروز بیشترین محصولات چاپی توسط چاپ افست انجام میگیرند. واژه Offset به معنای غیر مستقیم است. نوعی چاپ است که برای انواع کاتالوگ، کارت ویزیت، فرم های اداری و برای هر چیزی، که قابلیت چاپ شدن بر روی آن وجود داشته باشد در تعداد بالا و با کیفیت عالی انجام میشود.
برای اطلاع از قیمت به روز و مشاوره در خصوص چاپ افست و طراحی با شماره ۰۹۱۲۱۵۷۳۱۸۵ و یا شماره ۷۷۴۵۲۲۲۴ ، ۷۷۲۴۲۹۱۵ تماس بگیرید.
سیستم رنگ در چاپ افست براساس دو گروه رنگی است:
گروه رنگی RGB نماد سه رنگ قرمز، سبز و آبی است؛ که به آنها اولیه میگویند. این رنگها با ترکیب رنگ سفید به وجود میآیند.
اما گروه رنگی CMYK نماد رنگ های ارغوانی، زرد، فیروزه ای و سیاه هستند و به آنها رنگ های ثانویه میگویند؛ چون از ترکیب رنگ های اولیه به وجود آمده اند.
از این دو گروه رنگی چهار رنگ اصلی به وجود می آیند که عبارتند از:
به طور خلاصه میتوان گفت دستگاه های چاپ افست، برای چاپ محصولات مراحل زیر را طی میکنند:
طراحی: اولین مرحله چاپ افست طراحی است. طرح مورد نظر توسط طراح گرافیک و به وسیله نرمافزارهای طراحی، مثل فتوشاپ، ایلستریتور، کورل، ایندیزاین و غیره انجام میشود و در قالب فایلهای psd، tif ، indd به چاپخانه تحویل داده میشود. و این طرحها بر روی کاغذ، مقوا، پلاستیک، فلز و … چاپ میشود. اگر میخواهید کار طراحی خوب و با کیفیتی داشته باشید، حتماً از یک طراح گرافیک ماهر استفاده کنید؛ نه فردی که به نرمافزارهای گرافیکی فقط احاطه داشته باشد، چون هنگام تحویل کار ممکن است کار طراحی شده با کار به چاپ رسیده یکی نباشد و دلیل آن نداشتن اطلاعات کافی طراح شما از علم چاپ است.
لیتوگرافی: در این مرحله دستگاهی به نام ایمیج ستر، از طرح مورد نظر چهار فیلم گرفته و پس از نور دهی لازم طرح مورد نظرکه از آن، چهار فیلم تهیه شده، بر روی دستگاهی به نام « قید» کپی میشوند. طرح کپی شده بر روی صفحات آلومینیومی به نام زینک قرار میگیرد.
چاپ: هر زینک به دور غلتکی پیچیده شده است. هر غلتک حامل زینک با دو غلتک دیگر در تماس است. غلتک اول آب و دومی جوهر است. بنابراین زینک اول مرطوب شده و در مرحله دوم جوهری و به این ترتیب طرح بر روی کاغذ پیدا خواهد شد. کاغذ چاپی وارد گرم خانه می شود؛ تا تصویر خشک شود. سپس وارد غلتک های سرد شده، تا از هرگونه لکه شدن کاغذ توسط مرکب جلوگیری کنند. این ماشین ها به دلیل گنجایش بالا و سرعت زیاد ،گزینه بسیار خوبی برای چاپ های انبوه است.
از کل محصولات چاپی، ۴۰ تا ۴۵ درصد آن مربوط به چاپ افست است. با رشد و تحول چاپهای دیجیتال، استفاده از چاپ افست کمتر شده است، به هرحال با تمام مزایایی که چاپ افست دارد استفاده از این چاپ رو زبه روز کاهش یافته است. اما به دلیل مزایای بسیار خوب مثل کیفیت چاپ عالی، ترکیبات رنگی خاص و کم هزینه بودن در تیراژ بالا هنوز هم دارای طرفداران بسیاری است. فقط باید سعی کنیم تا خود را با تکنولوژی های جدید وفق دهیم.
در پایان باید گفت آینده و سرنوشت صنعت چاپ روشن و عالی است. شاید به زودی شاهد استفاده از پرینترهای سه بعدی گستردهتر یا فناوری های مختلف دیگر باشیم، فقط یادمان باشد، اگر بخواهیم در این راه موفق باشیم، به جای مقاومت در برابر تغییرات، باید خود را با تغییرات سازگار کنیم.